Verpleegafdeling kind & jeugd

Op de verpleegafdeling Kind & Jeugd verzorgen wij kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar.

Verpleging Met Kind

Welkom bij de verpleegafdeling Kind & Jeugd. Hier verzorgen wij kinderen en jongeren van 0 tot 17 jaar tijdens een opname voor één dag of voor langere tijd. Moeders van pasgeboren baby’s kunnen ook terecht op de verpleegafdeling Kind & Jeugd. 

Neem een kijkje op onze afdeling!

 

 

Uw kind voorbereiden

Moet uw kind binnenkort naar het ziekenhuis voor een onderzoek, behandeling of een operatie? Dan is het fijn als u en uw kind weten wat er gaat gebeuren. Op deze pagina(https://ziekenhuisrivierenland.nl/uw-afspraak/operatie-of-behandeling-kind/) leest u hierover meer informatie en bekijkt u een paar handige video's. 

Meer informatie over de afdeling

Kinderen op onze verpleegafdeling worden bij voorkeur met leeftijdsgenoten verpleegd in een kindvriendelijke omgeving op een zaal of (waar nodig) op een éénpersoonskamer. Wij vinden het belangrijk dat een kind zoveel mogelijk gewoon kind kan zijn. Kinderen zijn daarom ook welkom in de speelkamer, maar kunnen ook op bed afleiding krijgen. De medisch pedagogisch zorgverlener overlegt met u wat u en uw kind fijn vinden. 

Bezoek van de arts

De arts loopt elke dag visite bij uw kind. Hierbij wordt samen met u, waar mogelijk met uw kind en met de verpleegkundige besproken hoe het met uw kind gaat en wat het verdere beleid zal zijn. Wanneer u de arts wilt spreken, kan dit tijdens de visite. U kunt daarnaast ook aan de verpleegkundige laten weten dat u met de arts wilt praten. Er wordt dan een moment gepland voor een gesprek.

Kinderdagbehandeling

De kinderdagbehandeling in ons ziekenhuis is op afdeling B4 en B5. U hoort van de afdeling Opname, op het moment dat u het tijdstip voor de operatie doorkrijgt, op welke afdeling u zich met uw kind mag melden. Op beide plaatsen werken kinderverpleegkundigen en medisch pedagogisch zorgverleners. Zij begeleiden u en uw kind zo goed mogelijk door deze dag heen. Op beide afdelingen is een speelruimte aanwezig waar kinderen kunnen spelen. Natuurlijk kunt u ook iets van thuis meenemen waar uw kind aan gehecht is of graag mee speelt.

Samenwerking

De verpleegafdeling Kind & Jeugd werkt samen met bijna alle specialismes in het ziekenhuis. Zo werken zij veel samen met Keel-, Neus- en Oorheelkunde, (Plastische) Chirurgie, Orthopedie, Gynaecologie, Urologie, Medisch Maatschappelijk Werk, Fysiotherapie, Logopedie en Medische Psychologie. Ook heeft de afdeling een nauwe samenwerking met andere zorgverleners in de regio, bijvoorbeeld het consultatiebureau, kinderthuiszorg en de babyconsulent.