Welkom bij het Vrouw & Kind Centrum van Ziekenhuis Rivierenland. Het Vrouw & Kind Centrum bestaat uit de afdeling A4 Verloskunde en de verpleegafdeling Kind & Jeugd B5. Via deze pagina kunt u doorklikken naar de twee verschillende afdelingen en kunt u hier meer informatie vinden over borstvoeding en neonatologie.

 

Babyfriendly beleid

Wij werken volgens het babyfriendly beleid. Dit houdt in dat we alles voorop stellen om de beste zorg en voorlichting aan de moeder en het kind te geven. We werken hierbij met vijf standaarden.

  • Voorlichting: Zwangeren krijgen voorlichting over de waarde en de praktijk van het geven van borstvoeding. Op onze website vind je veel informatie over het geven van borstvoeding. Daarnaast organiseren we vijf keer per jaar een voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding en op de polikliniek is er de mogelijkheid tot een consult met de lactatiekundige.

  • Goede start: Na de bevalling wordt huidcontact direct gestimuleerd. Ook op de afdelingen is dagelijks huidcontact onderdeel van de zorg rondom uw pasgeborene.

  • Informatie en praktijk van het voeden: U wordt geholpen bij het op gang brengen van de borstvoeding of kolven en de werkwijze van het geven hiervan.

  • Bijvoeding: Pasgeborenen krijgen bij ons alleen op medische indicatie bijvoeding naast borstvoeding.

  • Hechting en zeggenschap: U krijgt van ons na de opname informatie mee over de zorg en voeding van uw baby.  Dit zijn (digitale) folders.

 
Verhalen van patiƫnten

Kimberley en haar man Quint kennen Ziekenhuis Rivierenland goed. Hun twee eerdere kinderen werden ook in het ziekenhuis geboren. "Het ziekenhuis voelt ondertussen als een stukje thuis".

Lees de ervaring van Ouders Kimberly en Quint