Dagopname

Bij een dagopname hoeft u maar één dag in het ziekenhuis te blijven. Bereid uzelf goed voor op deze dagopname. U krijgt thuis bericht op welke dag en hoe laat u in het ziekenhuis wordt verwacht. Ook leest u welke voorbereidingen u zelf moet treffen voor onderzoeken of behandelingen. Het is belangrijk dat u uzelf goed voorbereidt.
Als u een operatie moet ondergaan wordt de datum telefonisch met u afgestemd. Een dag voor de opname belt u naar de afdeling Opname en hoort u hoe laat u in het ziekenhuis moet zijn.

Afdeling

Opname

Lees meer

Meer over

Verdoving

Veel operaties kunnen worden gedaan via een ‘kijkoperatie’. Dat is een operatie waarbij via kleine sneetjes wordt geopereerd. Vaak krijgt u een ruggenprik als verdoving in plaats van volledige narcose.

Onvoorziene omstandigheden

Het kan gebeuren dat een geplande operatie onverwacht niet door kan gaan. Bijvoorbeeld door een spoedgeval of andere onverwachte omstandigheden. U krijgt hier zo snel mogelijk bericht over. Als u ziek bent of om een dringende reden verhinderd bent, neemt u dat zo snel mogelijk contact op met afdeling Opname via telefoonummer, tijdens kantooruren 0344 - 67 40 71. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met het algemene nummer van het ziekenhuis. In uw plaats kunnen wij dan iemand anders helpen.

Contactpersoon

Wij vragen iedere patiënt een contactpersoon aan te wijzen. Meestal is dat iemand die u goed kent: uw partner, zoon of dochter, broer of zus. Voor een bezoek aan de arts kunt u altijd iemand meenemen.

Voorbereiding

Voor een operatie gaat u eerst naar de polikliniek Anesthesiologie voor een pre-operatieve screening. Daar vragen ze u naar uw medische (voor)geschiedenis en medicijngebruik. U krijgt informatie over het nuchter blijven en de verdoving (anesthesie).

Voorbereiding Dagopname

  • ​Geldig identiteitsbewijs
  • Nachtkleding en makkelijke kleding voor overdag
  • Toiletartikelen
  • Hulpmiddelen die u altijd gebruikt zoals rollator, wandelstok, gehoorapparaat, etc.
  • Uw medicijnen, liefst in de verpakking van de apotheek
  • Laat uw sieraden, portefeuille en kostbaarheden thuis. Het zou jammer zijn als u iets kwijtraakt.

Contact

 Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling Opname of polikliniek Anesthesiologie. 

  • Opname (0344) 67 43 30 - maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur 's ochtends
  • Polikliniek Anesthesiologie  (0344) 67 43 00 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur 's ochtends tot 16.30 uur 's middags