Informatie rondom planning en opname

Het is belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid op de operatie. Daarom brengt u voor de operatie een bezoek aan de polikliniek Anesthesiologie voor een pre-operatieve screening. De anesthesioloog bekijkt of er aanvullende onderzoeken of maatregelen nodig zijn voordat u geopereerd mag worden. De anesthesioloog geeft vervolgens toestemming voor de operatie. Deze toestemming blijft drie tot zes maanden geldig

Afdeling

Opname

Lees meer

Meer over

Na de pre-operatieve screening krijgt u een indicatie mee van de wachttijd. Vervolgens wordt door afdeling Opname de operatie ingepland. U wordt 1-3 weken voor de geplande datum gebeld om de operatie af te spreken. Let op: pas als afdeling Opname de operatiedatum met u heeft afgesproken, is de planning definitief!

Bij de planning van de operatie wordt rekening gehouden met een eventuele urgentie die de arts aan de operatie heeft gegeven. Daarnaast probeert de afdeling rekening te houden met uw wensen en voorkeuren. U moet er rekening mee houden dat de wachttijd kan worden beïnvloed door spoedeisende patiënten die voorrang krijgen en andere onvoorziene omstandigheden.

Het komt voor dat het operatieprogramma op het laatste moment wijzigt, waardoor er op korte termijn ruimte ontstaat voor uw operatie. Als u hiervoor beschikbaar bent, dan vernemen wij dit graag van u. Daar staat tegenover dat het mogelijk is dat uw ingreep op het laatste moment toch uitgesteld moet worden (bijvoorbeeld door een spoedingreep). Mocht deze situatie zich voordoen, dan wordt u met voorrang op een ander programma geplaatst.

Contact

  • Wanneer u iets wilt doorgeven of vragen heeft over de planning van de operatie, kunt u afdeling Opname telefonisch bereiken op alle werkdagen ‘s ochtends tussen 9.00 en 10.00 uur op telefoonnummer: 0344-674330.
  • Voor het wijzigen van de afspraak voor de preoperatieve screening of andere vragen over de screening, is de poli op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur. Telefoonnummer: 0344-674300.