Opname in het ziekenhuis

De afdeling Opname informeert u over de datum en het tijdstip van opname en over de eventuele wachttijd. U kunt uw voorkeur aangeven en de periode doorgeven dat u verhinderd bent.

Afdeling

Opname

Lees meer

Meer over

Het is belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid op een operatie. Daarom brengt u voor de operatie een bezoek aan het Opnameplein voor een pre-operatieve screening en een gesprek met een verpleegkundige om de voorbereiding van de operatie door te nemen. Ook heeft u een gesprek met een medewerker van de Medicijn Registratie Balie om uw medicijngebruik in beeld te brengen. Dit gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden. U krijgt hiervoor een uitnodiging voor een afspraak. Daarna neemt de afdeling Opname contact met u op over de operatiedatum.

Krijgt u koorts, een ontsteking of een andere ziekte binnen één week voor de operatie, laat dit dan zo spoedig weten aan afdeling Opname. Uw ingreep kan dan mogelijk niet doorgaan.

U hoort van afdeling Opname wat u ’s morgens op de dag van de operatie mag eten en drinken. Patiënten die voor pijnbestrijding komen, mogen gewoon eten. Het is belangrijk dat u passend vervoer regelt. Het is ten sterkste af te raden zelfstandig naar huis te gaan na de ingreep. Reis dus niet alléén met het openbaar vervoer of eigen auto. Door de narcose of verdoving is uw reactievermogen verminderd.

Contactpersoon

Wij vragen iedere patiënt een contactpersoon aan te wijzen. Meestal is dat iemand die u goed kent: uw partner, zoon of dochter, broer of zus. Voor een bezoek aan de arts kunt u altijd iemand meenemen.

Wat neem je mee naar een opname?

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Nachtkleding en makkelijke kleding voor overdag
  • Toiletartikelen
  • Hulpmiddelen die u altijd gebruikt zoals rollator, wandelstok, gehoorapparaat, etc.
  • Uw medicijnen, liefst in de verpakking van de apotheek
  • Laat sieraden, uw portefeuille en kostbaarheden thuis. Het zou jammer zijn als u iets kwijtraakt.

Na behandeling

Na uw opname kan het zijn dat u extra zorg nodig heeft. Onze transferverpleegkundige kan hierbij helpen. Zij is op de hoogte van de verschillende zorgmogelijkheden, zowel in de regio als daarbuiten. Mogelijk kan de transferverpleegkundige iets voor u betekenen, lees hierover meer op deze pagina

Contact

 Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling Opname of polikliniek Anesthesiologie. 

  • Opname (0344) 67 43 30 - maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur 's ochtends
  • Anesthesiologie (0344) 67 43 00 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur 's middags