Opname in het ziekenhuis

De afdeling Opname informeert u over de datum en het tijdstip van opname en over de eventuele wachttijd. U kunt uw voorkeur aangeven en de perioden doorgeven dat u verhinderd bent.

Afdeling

Opname

Lees meer

Meer over

Het is belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid op een operatie. Daarom brengt u voor de operatie een bezoek aan de poli preoperatieve screening (POS). U krijgt hiervoor een uitnodiging voor een afspraak. Daarna neemt de afdeling Opname contact met u op over de operatiedatum.

Krijgt u koorts, een ontsteking of een andere ziekte binnen één week voor de operatie, laat dit dan zo spoedig weten aan afdeling Opname. Uw ingreep kan dan mogelijk niet doorgaan.

U hoort van afdeling Opname wat u ’s morgens op de dag van de operatie mag eten en drinken. Patiënten die voor pijnbestrijding komen, mogen gewoon eten. Het is belangrijk dat u passend vervoer regelt. Het is ten sterkste af te raden zelfstandig naar huis te gaan na de ingreep. Reis dus niet alléén met het openbaar vervoer of eigen auto. Door de narcose of verdoving is uw reactievermogen verminderd.

Contactpersoon

Wij vragen iedere patiënt een contactpersoon aan te wijzen. Meestal is dat iemand die u goed kent: uw partner, zoon of dochter, broer of zus. Voor een bezoek aan de arts kunt u altijd iemand meenemen.

Internet

Wanneer u bent opgenomen in Ziekenhuis Rivierenland kunt u gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk van Ziekenhuis Rivierenland 'ZRT-Gast'.

Bedside terminal

Bij uw bed heeft u een terminal (scherm). Op het scherm kunt u kiezen uit radio, televisie, ziekenhuisinformatie, telefoon of maaltijdvoorziening. Onder ‘Ontspanning’ vindt u oefeningen die u helpen te ontspannen, bijvoorbeeld als u niet kunt slapen of pijn ervaart. In uw nachtkastje vindt u uitleg over het gebruik.

Wat neem je mee naar een opname?

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Nachtkleding en makkelijke kleding voor overdag
  • Toiletartikelen
  • Hulpmiddelen die u altijd gebruikt zoals rollator, wandelstok, gehoorapparaat, etc.
  • Uw medicijnen, liefst in de verpakking van de apotheek
  • Laat sieraden, uw portefeuille en kostbaarheden liever thuis. Het zou jammer zijn als u iets kwijt raakt.

Na behandeling

Na uw opname kan het zijn dat u extra zorg nodig heeft. Onze transferverpleegkundige kan hierbij helpen. Zij is op de hoogte van de verschillende zorgmogelijkheden, zowel in de regio als daarbuiten. Mogelijk kan de transferverpleegkundige iets voor u betekenen, lees hierover meer op deze pagina

Contact

 Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling Opname of polikliniek pre-operatieve screening. 

  • Opname (0344) 67 43 30 - maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur 's ochtends
  • Pre-operatieve screening (POS) (0344) 67 43 00 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur 's middags